HOE WERKT DE ROBOTMAAIER?

Moet het gazon weer gemaaid worden? Dan laat u toch de robotmaaier los! Hij neemt het onderhoud van uw gazon over, terwijl u zich rustig kunt ontspannen. Een robotmaaier werkt volledig zelfstandig;

  • Een robotmaaier  is een automatische grasmaaier die zelfstandig uw gazon maait in een willekeurig patroon en zorgt voor een altijd perfect gemaaid gazon. De robotmaaier werkt op een accu die opgeladen wordt in een laadstation. Is de accu leeg dan rijdt hij zelf terug naar het laadstation waar hij opgeladen wordt. Is de accu vol dan start de robotmaaier  weer met maaien. 

Een prachtig maairesultaat;

  • Het gras wordt gemaaid met 3 of 5 scheermesachtige messen, welke eenvoudig zelf te vervangen zijn.  Deze vlijmscherpe messen zorgen voor een perfect resultaat op een energiebesparende manier.

  • Door het onregelmatige maaipatroon wordt het gras vanuit verschillende richtingen gemaaid, waardoor een egaler tapijtachtig effect wordt behaald die gewone grasmaaiers niet kunnen leveren. Een robotmaaier heeft een mulch-systeem, zodat het gras fijner wordt gesneden en tevens een natuurlijke bemesting voor uw gazon is.

Gazon en maaicapaciteit;

  • Een robotmaaier kan een gazon maaien tot 6000 m2. De grootte en de vorm van het gazon, de aanwezigheid van obstakels (bomen en plantvakken) en eventuele smalle doorgangen zijn bepalend voor de keuze tussen een klein type of een meer geavanceerdere robotmaaier. Meerdere robotmaaiers in een tuin, of op één gazon zijn uiteraard ook mogelijk. Er wel bij zegende dat niet elke tuin geschikt is voor een robotmaaier.

Eenvoudige bediening;

  • Een robotmaaier is uitgerust met een reeks handige functies die optimale prestaties combineren met vrijheid voor de gebruiker. De eenvoudige menustructuur en display maakt het gebruik en het programmeren net zo gemakkelijk als het gebruik van een mobiele telefoon.

 

Stoot- / stootsensoren;

  • Stoot de robotmaaiers op een hindernis, dan geven de stootsensoren een signaal om te stoppen en van rijrichting te veranderen. Bij regen signaleren de regensensoren de robotmaaiers om het maaien te stoppen en naar het docking station terug te keren.

 

Timerfunctie;

  • De maaitijd is afhankelijk van de grote en vorm van het gazon en kan eenvoudig ingesteld worden door middel van een timer/tijdklok. De robotmaaier werkt zelfstandig op tijden die u heeft ingesteld.

 

Begrenzingsdraad;

  • Om het werkgebied af te bakenen wordt een begrenzingsdraad met een laag voltage, getrokken langs de randen van uw gazon. Dit kan op het gras gespannen worden en vastgezet met krammen of ondergronds door middel van een speciale kabellegmachine. Bloembedden, bomen, e.d. die moeten worden vermeden, beschermd u met dezelfde draad. Op deze manier maait de robotmower netjes en veilig tot vlakbij uw borders en vermijdt met gemak allerlei obstakels.

De robotmower! Gewoon een boeiend fenomeen!

  • Het maaien van het gazon door een robotmaaier blijft een leuk en boeiend fenomeen. Het gras wordt continu gemaaid zonder dat u zelf iets doet of een ander wat moet laten doen. Als u ‘s morgens wakker wordt en uit het raam kijkt is de Automower al aan het werk en ligt het gazon er fraai en egaal bij. Het is en blijft een boeiend fenomeen!